2014. július 29., kedd

ARANYOM! :) Catrice - Talk Like an Egyptian mono eyeshadow

Na Hello!

Tegnapelőtt úgy éreztem, hogy megfulladok itthon.
Fülledt párás meleg idő uralkodott a szobában és úgy éreztem, hogy muszáj kimennem sétálni.
Kinn már kezdett frissülni a levegő igy este 8 felé elsétálgattam itt hátul a parkba, majd eszembe jutott, hogy be akarok nézni drogériába, mert kellene tea meg gyertya meg gyümölcslé meg vitamin meg ez meg az...

Mivel közel van ide hozzám a Corvin, ezért gyalog elsétáltam a hűvös levegőn egyenese be a müllerbe!
Úgyis 9 ig tartanak nyitva, gondoltam még van egy kis időm körbenézni...és természetesen nem hagyhattam ki a  sminkes részleget :) ( ezért meg kell jegyeznem, hogy nem vagyok az a zárás előtt beesem fajta )

Nem panaszkodás szinten, de most nem állok jól anyagilag sajnos ...viszont eszembe jutott, hogy mióta szeretnék már valami szép aranyszínű szemhéjpúdert.
Ugyanis mindenféle szín megtalálható nálam majdnem, de egy normális arany színem sincs, illetve csak egy krémes maybelline ( color tattoo) , de annyira nem a kedvencem és , ha jól sejtem kezd beszáradni is :/

Szval arany szín kell, mert nem elég, hogy önmagában is szépen mutat, de remekül kombinálható sok árnyalattal. Szerintem nem feltétlenül csak ünnepi sminkekhez használható.
Eddig még nem sikerült megtalálnom a legmegfelelőbbet, illetve bizonyos márkákból találtam szépeket, de annyira drágáknak bizonyultak, hogy most nem tudtam kiadni értük  4 5 ezer forintokat...és őszintén szólva, nem is szívesen adnék, így valami olcsóbb alternatívát kerestem magamnak...

Így esett meg, hogy a catrice pult felé vettem az irányt, majd vettetem egy pillantást a teszterekre és kiszúrtam egy arany színt! :) ( természetesen tudomáson szerint nem új szín, eddig mégis elkerülte a figyelmem érthetetlen módon )

Így első ránézésre pontosan ilyen aranyat kerestem. Ami nem túl sötét, csillogós, szemcsés, kissé krémes, de mégis por állagú.
Ez az árnylat pedig a 420 as volt :) a teszter alapján... ( azért elkell árulnom, hogy az a tapasztalatom sokszor, hogy a teszterek egészen másak, mint a bontatlan termékek, hiába ugyanaz a szám és név, elvileg az újhoz tartozó teszter nekem sokszor teljesen más :) és mikor hazaérek már nem ugyanazt kapom, mint, amit a teszternél láttam :) )

Nos mikor kivettem egyet a csúszkából és megnéztem a nevét, még az is tetszett :) ugyanis a szín a ˝ talk like an egyptian˝ nevet viseli :)  nos aminek köze van egyiptomhoz, az már rossz nem lehet ;)

Még természetesen nem készítettem vele sminket. Nem tudok igazából nyilatkozni, hogy mennyire pigmentált, nyílván így ujjal nagyon jónak tűnik , tapintásra abszolút klassz, kicsit zsírosabb, nem porzik nagyon és megfelelő ecsettel és primerrel szerintem teljesen megfog felelni az én hétköznapi elvásáraimnak.
A lényeg, hogy megfizethető volt és pontosak olyan arany, amilyet kerestem :)
Jó, nyílván nem ez az egyenletes arany szín, mintha leöntöttek volna valamit aranymázzal, tehát nem metálos, hanem inkább csillámos :)
Engem a csomagolás igazából nem érdekel :) de jó ez az átlátszó tok. Látszódik mi van benne és jól záródik.
Már vannak más catrice szemhéjpúdereim, és nekem beváltak.
Remélem ezzel is ígylesz és nem okoz csalódást.
( jó, azért ilyen árért nem várok csodát! :P igaz MAC nél találtam isteni színeket, de valahogy 5 ezreket most nem gondoltam kiadni értük :/ )

A lustaságom és depim odáig fajult, hogy 2 napja nem sminkeltem magam ki, de igérem, hogy fogok ezzel sminket csinálni és majd befotozom.  Megvagyok amúgy lepődve magamon, mert akármikor veszek valamit, alig várom, hogy kipróbálhassam , ha éjjel 2 kor, de akkor is kiszoktam próbálni :( most nem... :( DEPI...

Nem tudom mennyire fog jól állni a halvány bőrömhöz egyébként, vagy mennyire lesz mutatós rajta, mert sajnos a nyári barnaságomat visszasápadtam :( de a lényeg, hogy én szeretem az arany sminkeket :) akkor is, ha nem vagyok egy kreol hercegnő :)


Nah jöjjenek a swatchok:










Ezt a 3 képet a netről szedtem :) de szerintem nagyon jól látszik itt is, hogy milyen fantasztikus csillámos arany ez a púder :)




2014. július 17., csütörtök

Beauty Tag

1. Meg kell szabadulnod az összes alapozódtól, csak egy drága márkásat, és egy drogériásat tarthatsz meg, melyiket tartanád meg?

-  Nos elkell mondanom, hogy van maximum 2 alapozóm egyszerre...én nemszoktam összevásárolni sokat, sokfélét...egyszerre csak egyet használok :) általában ez lehet Clinique vagy Max Factor, ugyhogy ezt a kettőt tartanám meg :) de az utóbbi időben a qliniquet is hanyagoltam, mert a max factor vált be maximálisan :)

2. Egy állásinterjúra mész, és a hölgynek aki interjúztat téged rúzs van a fogán. Szólsz neki, vagy teljesen figyelmenkívűl hagyod?

-  Nem...abszolút figyelmen kívül hagyom, mert szerintem ahhoz, hogy én ilyesmit jelezzek felé, már tartósabb ismerettség szükséges, lehet meg is sértődik ezen, hogy én ennyire analizálom és felhívom a  figyelmét az ő kis balesetére:)  természetesen, ha valami akkora szembetűnő baki van, akkor biztos jelzem felé finoman :)

3. Nem érzed jól magad, és szükséged van valamire ami összeszed kicsit. Melyik rúzst kennéd fel, hogy szépnek érezd magad?

-  YSL arany dinnye árnyalat , Mac Please Me, Flormar P 15, ( mint a Mac Pink Plaid )

4. Visszamész az időben, a tini éveidhez. Hogyan csinálnád másként a sminked, és a hajad?

-  hmm... a hajamat szerintem sehogy, mert mindig is ilyen volt, amilyen most :) hosszú egyenes...tehát nem vagyok az a nagy frizura kisérletező típus...
sminkben pedig talán szebben eldolgoznám a színeket a szemhéjamon és erősebb tusvonalat használnék :)

5. Egy vállhosszúságú Pixie Lott fazont kérsz a fodrászodtól, de ő rosszúl hallja, és helyette egy pixi fazont vág. Te erre: a, mosolyogsz, megköszönöd, majd hisztériásan felhívod anyukádat; b, sírsz a székben, és a dolog nagyon kínos lesz; c, panaszkodsz a vezetőnek, és jóvátérítést követelsz.

- Nem járok fodrászhoz...illetve nagyon nyomatékosan többször is a tudtára hoznám, hogy szigoruan 1 centit vághatsz a végéből megértetted?????!!! :)
Ha meg már így járnék, akkor mindegy,kár hisztériázni, mert a hajam nem jön vissza és akkor hazamennék és utánna megpróbálnám a legjobbat kihozni belőle :)

6. A barátod meglep egy négy napos városi kiruccanással, és egy órád van arra hogy összepakolj. Melyik mindenre jó palettádat csomagolnád el?

- hmm...Sleek Oh So Special  , illetve Estee Lauder film Noir 

7. Betörtek a házadba, ne aggódj senkinek semmi baja, viszont a helyet ahol a sminkjeidet tárolod kifosztották. Melyik az a termék ami reméled biztonságban van?

- Sajnos akik ide betörnének, azok nem a sminkcuccra utaznának szerintem....de, ha mégis, akkor a lejárt cuccokat vihetik, mert kb azokat tartom egy dobozban, amiket már nem használok...és azt a csekély számú rúzs, palettát , ecsetet meg magammal hordozom kb mindig a táskámban :)  ( igen,málhát cipelek )

8. Egy barátod kölcsönveszi az egyik sminkedet, és szörnyű állapotban adja vissza. Te erre: a, úgy teszel mintha észre sem vetted volna; b, megkéred hogy vegyen egy újat; c, titokban ugyanezt teszed az ő sminkjével.

-  hmm...nemszoktam ilyesmit kölcsönadni...nem higiénikus, de, ha elbarmolja, akkor persze nem örülök neki, de sztem nem szólok semmit...mintha észre se vettem volna...max annyit, hogy hát ezzeee meg mi törtéént hee??!! no mindegy...és máskor nem adnék neki :) vagy csak olyat, amit meg is tarthat, mert nekem már nemkell :)

2014. július 13., vasárnap

Part 2. Szerzemények a Nyári leárazásból :)



Nah Hello!

Két napja volt a névnapom :) és a hétvégén megünnepeltük anyuékkal egy kirándulás keretében! Nagyon jól éreztem magam a szüleimmel ( a világ legcsodálatosabb emberei ) , sétáltunk, és étterembe is mentünk ( természetesen más apropóból is), de az egyik kedvenc kajámat ettük : halászlé! Sikerült is belőle bezabálnom :) no de nembaj, már lenyugodott a gyomrom...

Néha mohó vagyok, ami az evést illeti, de  vásárláskor is elszokott fogni az őrület. 
Említettem, hogy fogok még vásárolgatni, mert most már javában tartanak a leárazások és az utolsó heteket éljük... Mivel a névnapom közelgett, így kaptam ajándékot  és zsebpénzt is, amit ismét nagyjából a Zarában költöttem el...de a Bershkában is becsúszott ez az amaz :)

Lefotózgattam ezeket a darabokat is! Nekem nagyon tetszenek, és ismét úgy válogattam, hogy az őszi, de akár a téli outfitjeimbe is bele tudjak építeni bizonyos darabokat, amiket sikerült megszereznem!
Nos azt hiszem az elkövetkezendő időkben nem fogok sűrűn ruhát vásárolni, ugyanis, most tényleg szép számmal sikerült beszereznem számomra különleges darabokat, maximum akkor, ha utánam fog kiáltani és jajveszékelni egy egy egyedi darab, hogy VIIIGYÉÉL HAZA :) de remélem nem sűrűn lesz ilyen, mert anyagilag leapadtam és helyhiányban is szenvedek :)


Először is a polókról!
Szval ezt a 3 polót a Bershkából szereztem, ugyanis volt egy magassarkú, amit nemrégen kaptam onnan, de nekem nem tetszett, tehát tudtam, hogy úgysem fogom felvenni soha ebben az életben, ezért visszavittem és az árért beválthattam másra...nos a cipő pontosan annyiba került, mint ez a 3 poló :) úgyhogy jól jártam, mert én szeretem ezeket a hosszított fekete alapon mintás polókat, jól kitudom használni, és a hüvősebb időben  is leggingsel és zakóval hordani :)

BERSHKA








Ez a polócska pedig annyira puha, de annyira nagyon eszméletlenül finom isteni PUHA, hogy azt ki se lehet fejezni :) annyira kellemes viselet...:) nemtudtam otthagyni...már egy ideje szemeztem vele. 
A mintája nem egy extra, de egyszerű és nagyszerű!

ZARA






ez a zöld kis tank top a kezembe akadt és úgyvoltam vele, ohogy elhozom, mert nincsenek ilyenjeim és úgy voltam vele, hogy jó lesz valami alá :) igaz nem fekete fehér vagy bézs, de gyönyörű türkiz színe van.

Pull & Bear 


Sajnos a kép nem adja vissza ennek a felsőnek a gyönyörű mélytűrkiz sellős óceán színét, de gyönyörű és kellemes anyagból is van! Abszolut kihasználható, elegáns darab és mindezek mellett szerintem nagyon passzol hozzám. 

 ZARA


Halvány rózsaszín kardigán! Régóta vágytam egy ilyenre. Ennek a színe és az anyaga is szuper! Remekül lehet passzintani ruhákhoz és top szoknya kombinációhoz, de akár nadrághoz is természetesen :)

ZARA



Nah Én ezeket a mellénykéket a sok gyöngyöcskével és flitterrelcsak egyszerűen HÁREM mellénynek hívom. Volt egy másik, ami szintén nagyon tetszett, de egyrészt rájöttem, hogy ez a kék jobban illik hozzám, mert az ezüstös fémes metálos volt, illetve egy darabot sem leltem az üzletben már :) Így erre esett a  választásom! Remekül feldob egy sima, egyszerű inget, vagy polót:) Igazi csecsebecsegiccsecske!

ZARA







És utoljára pedig íme itt van a pöttyös szoknyácska, amit már hónapokkal ezelőtt kinéztem...és áhítoztam rá. Most végre az enyém! Szerintem szuper csinos romantikus darab!

ZARA


Annyi jó cucc van basszus!  Tudom nemlehet minden az enyém :(( nem is vagyok telhetetlen, csak szeretek csinos lenni :) Nos.....Ha tehetitek és van kedvetek, menjetek nézzetek szét! Remélem mindenki megtalálja a számára legjobb kincseket!! Pusziii