2013. december 15., vasárnap

New Treasures for My Birthday & Christmas : Zara, H&M, Bershka, Mango, C&A, and Second Hand Shop HAUL :)


Na Szijasztok!

Prológus a poszthoz...

Rögtön in medias res el is árulom hogy nálam az ajándékozás úgy néz ki, hogy nemszeretem a meglepetéseket! Pontosabban mondva, jobban szeretem, ha kapok egy bizonyos összeget, amit eldönthetem, hogy mire költök...mert akkor ugye azt szerzem meg, amire nekem szükségem van és ami igazán tetszik. Rapszódikus érzelemlény lévén sajnos az anyukámnak néha nehezére esik kitalálni, hogy mi is tetszene nekem igazán stb...ezért mi a szülinapomat ( ami december 19 ) meg a karácsonyt úgy oldjuk meg, hogy kis borítékba belecsusszan egy összeg, amivel én rendelkezek azután..vagy az előtt :) ugyanis nemszeretem én ezt a karácsonyfa alatt rengeteg becsomagolt huhdemilehetbenne cuccokat...meg aztán nem is nagyon csinálunk mi fát, max a kertben szoktunk feldízsíteni egyet a fenyőink közül! Bár idén lehet veszünk egy közepeset és feldíszítjük, csak a hangulat kedvéért, de semmiképpen sem azért, hogy alápakoljuk a titkos csiricsáré csomagokat, amiket szenteste izgalommal bontogatunk ki. Áh nem... mi nem ez a fajta család vagyunk! ( hálaistennek ) 
Amikor kicsi voltam, akkor még így ment, de amióta már kezdek nem parázni, hogy a Jézuska létezik, azóta szerintünk ez a legmegfelelőbb megoldás. Most megint Én központú voltam...természetesen a szüleimmel is igy megy. Íratok velük egy listát és abból szerzem be nekik, amit tudok :) Felesleges baromságokra nemszoktunk költeni, ehelyett célozgatunk egymásnak hogy ez meg az kéne..:) és akkor lesz is jobb esetben.
Nemvagyunk az a  tipikus magyar hagyományokhoz ragaszkodó család. Élünk kényelmesek, akkor csináljuk és ahogy nekünk jó...elrugaszkodunk a sok maradi szokástól, már bocsánat! 


Ezúttal én már megkaptam azt a bizonyos összeget a szüleimtől, és énis spóroltam már régebb óta úgyhogy most szépen elvertem a nagyrészét! ( egy picit még tartogatok a leárazásokra persze) 
De mivel nagyon izgultam, hogy azok a cuccok, amiket kinéztem, nehogy véletlen elfogyjanak, így szépen elmentem egy bevásárló körútra :) Régóta nem vásároltam magamnak igazán semmit...de egy ideje már szemezgettem ezekkel a magával ragadó ruhaneműkkel :) 
Szeretek elmenni vásárolni ( Ki nem ?! ) Veszek egy frissítő fürdőt, kisminkelem magam, kényelmes ruhába/ cipőbe bújok és EGYEDÜL ( szigorúan egyedül, no barátnő, no barát, no család ) elindulok körülnézni és beszerezni az áhított dolgokat.

Vicces, de majdnem mindent L es méretben vásároltam meg :) Volt, amiből persze M es kellett volna, de már elfogyott...így maradt az L es és felpróbálva nem is tűnt sokkal nagyobbnak :) 
No és ez azért vicces, mert 2 3 éve még nagyban S es volt a méretem :) 
És ami már kevésbé vicces, hogy mivel annak idején mindent S es méretben vásároltam meg, most javarészt a szekrény 80% a kicsi rám és ezáltal hordhatatlan, amit nagyon nehezményezek, mert klassz cuccaim vannak...amiket még simán lehet hordani :) most mit tegyek? fogyjak le?  Nemfogok :) Imádok enni! 



Általában a hozzám közel eső helyekre szeretek járni vásárolni!
Ilyen pl az Allee és a Corvin...de nyílván nem mindent itt szereztem be, ugyanis a Váciban és a Westendben is vettem ezt azt! Egyébként az Arénát is szeretem, de eléggé messze van tőlem! 
Nemszeretem órákat ott baszakodni, ezért célirányosan megyek és keveset vacillálok! Aztán már húzok is haza. Veszek valami kaját általában, de itthon szeretem megenni! :)
Most a Váciban voltam, mivel karácsonyi vásár is van és picit oda is elszagoltam, de annyira nemvoltam elájulva a sok kacattól és a nagy karácsonyfától sem. Szebben is feldíszíthették volna, ha már annyira megkell mutatni a magunkét a külföldieknek :)







Íme a csomag! :) ( olyan nagy, hogy ebbe majdnem minden belefért )




 Zara virágos ingruha fekete szoknyával egyben :)


Zara pöttyös selyem ruha pánpéter gallérral  ( nekem kicsit Wednesday Addams-es :) )


Bershka fekete műbőr rolytos ruha


Zara basic fekete kellemes anyagú csinos fekete felső   ( alapdarab, régebben is volt egy ilyenem, amit imádtam, de sajnos kinőttem, ugyhogy ideje volt beszerezni egyet)



Zara fekete bársony leggins cipzárral alul


H&M pöttyös ing


H&M Minnie egeres fekete pöttyös kötött pulcsi


H&M Zebrás nadrág ( leárazva vettem )

H&M hosszú szürke pamutruha


Bershka százszorszép mintás sál


 C&A csillámos flitteres fekete kardigán ( elől fodrozott )



Táskák: 

Mango kígyóbőrmintás shopper táska


Secon Hand üzlet : Chanel láncos fekete táska



Cipők: 

Megláttam és beleszerettem! 



Zara rövid fekete Bokacsizma





No name cipőbolt a nyugati aluljáróban: Szegecses fekete kombinált ( műbőr és velúr ) bakancs




És íme néhány kép, amit magamról lőttem a próbafülkékben a vásárolt cuccok egy - egy darabjában:








Mood Music for a lonely Saturday Night


2013. december 14., szombat

Alverde Waldgezwitscher..... avagy hogyan legyünk igazi Foxey Lady-k? :))






Na Hello!

Már egy ideje néhány Dm-ben fellelhetőek ezek a cuki kis rókás dizájnnal tarkított smincuccok!
Persze lejártam a lábam mire találtam egy Dm-t a környékemen, ahol volt még választék és egyáltalán ez a limitált széria...( király utcai dm-ben volt elárulom!)
Na szval sikerült feltankolnom belőle szép számmal. Majdnem minden tetszett...alig tudtam választani, mert azért az egészet nem vásárolhattam fel mégse :) hihi

Eddig nem kerültem olyan közeli kapcsolatba soha az alverdével! Talán volt egy két szemhéjpúderem vagy csillámos púderem, amit még régen vásároltam magamnak, de sohasem próbáltam ebből a márkából más termékeket...
Hogy miért? Eddig őszintén szólva nemvoltam túlzottan hasraesve és az illatukat sem kedveltem...mindig volt valami más, amit használtam, vagy ami jobban magával ragadott....de..ezúttal nemtudtam ellenállni ennek a kis limitált kollekciónak, amire egy német lány blogján figyeltem fel...és még időben, ugyanis nálunk éppen most van ideje ennek a Waldgeschwitzer (Izgalmas erdő vagy csipogó erdő ) nevű kollekciónak. Tehát úgy döntöttem, hogy nyakamba kapom a várost és bizony levadászok néhány kincset magamnak a repertoárból. Igaz már javában tél dúl , de szerintem ezek az őszies színek a téli hónapokban is csinosan mutatnak az arcon, illetve bizonyos ´´típusoknak´´  mindig jól állnak ezek a színek, függetlenül az évszaktól szerintem :)

A kollekcióban vannak szemhéjpúderek por és folyékony állagban is, rúzsok, krémes arcpirosítók, szájfények, duo arcpirosító púderek, szemhéjtusok, szempillaspirálok. Kicsit megkésve érkezett el hozzánk, de ezt már megszokhattuk ugyebár...a lényeg, hogy még van :)
Őszintén bevallom, hogy kiskorom óta szeretem a rókákat...és vannak velük elég érdekes storyaim:) de a lényeg, hogy van rókás ruhám meg rókás bögrém meg mindenféle kacatka, ami rókás, mert mindig is közel állt hozzám ez a kis állatka...szval egyértelmű, hogy engem ez a csomagolás nagyon megnyert :)

Ez a limitált kollekció egy az egyben az őszi erdőt érzékelteti az árnyalatival. Ezek színek használatával igazi erdei tündérnek, nimfának, manónak érezhetjük magunkat :) nah persze, csak óvatosan...ahogy a színeket elnézem, meglehetősen üde és természetes sminket lehet velük varázsolni.
Természetes meleg földszíneket, finom barackos és rózsaszínes árnyalatokat, hideg bogyószíneket, puha mohazöldet és fűszeres barnát tartalmaz.
Nem a legpigmentáltabbak a termékek, de nekem pl teljesen megfelel, mivel nagyon fehér porcelánbőröm van :) visszafogott, szép, mindennapi sminket lehet velük elérni. Árban sem vészesek...

Nem készítettem swatchokat, mivel, ha tetszik nektek, akkor úgyis elmentek és kipróbáljátok a saját bőrötökön a színeket. ( bár azthiszem ígyis lehet látni nagyjából, hogy milyenek )
( tudom, hogy hülyén hangzik, mert úgyis használni fogom őket, de nemvolt szívem belenyúlkálni, mert olyan szépek, a púderekben még kismadár és kisvirág is van domborítva awwhhh :) egyszerűen mesés )


Íme őket sikerült megszerezni:

Termékek neve, amiket megvásároltam: 

Rúzs: Waldbeere 20 ( lilás bogyós szín )
Krémes pirosító stiftes formában:  Helming 10 ( üde barackszín )
Szempillaspirál: Tannengrün 10 ( mohazöld )
Szemhéjpúder: Nachtigallgesang 10 ( szatén mályva )
Szemhéjtus: Tannengrün 10 ( sötétebb fenyőzöld )
Szájfény alapozóval: Sanddorn 30 ( világos barackrózsaszín )
Duo arcpirosító: Blühender Ahorn 10 ( világos rózsaszín és sötét rózsaszín )






A kollekció összes terméke :


2013. december 11., szerda

Sweater Weather Winter Tag



Hello!

Tudom már tél van, ezért ezt az őszies tag-et kicsit téliesítettem :)
Íme a kérdések és a válaszaim:

1.. Kedvenc gyertya illatod?  

Yankee Candle : Soft Blanket, Snowflake Cookie, Lake Sunset, Sandalwood Vanilla,  Vanilla Satin,

2.. Kávé, tea vagy forró csokoládé?

Tea vagy Nescafe Latte Macciato sok tejszínhabbal, fahéjjal megszórva :)

3.. Mi a legjobb téli emléked?

Az, hogy régen mindig olyan nagy hó esett, hogy hatalmasakat szánkóztunk este az utcán :)

4.. Melyik smink trend tetszik jobban: sötét ajkak vagy a sötét szemceruza?

Sötét szemceruza ( mivel mindig, évszaktól függetlenül, fekete ceruzát és tust használok )

5.. Mi akarsz lenni farsangkor?

Semmi, nem szoktam beöltözni :) de lehetnék mondjuk pszichopata gyilkos  és akkor nemkell jelmez :)

6.. Kedvenc karácsonyi ételed?

Halászlé ( kenyérrel ), kocsonya,  illetve anyukám vajkrémes tortája.

7.. Kalapok, sapkák vagy kendők?

Kendők ( mivel ngyon jól variálható és persze nekem a kalap vagy a sapka nem álljól sajnos )

8.. A kedvenc pulóvered?

Mindig más...de van egy nagy kedvenc hosszú vastag Zara kardigánom, ami ilyen norvégmintás :) nem új darab, de imádom :)

9.. Kedvenc téli körömlakkod?

Nincs kifejezetten olyan szín, amit csak télen használok... nálam ez kedvtől függ inkább...de mostanában előszeretettel kentem kékekre ( többfélére ) a körmeimet :)

10 Szánkózás, hóba hempergés vagy jégen csúszás?

Hmm....hóba hempergés :)

11.. Nadrág vagy leggins?

Ha hidegebb van, akkor nadrág, egyébként leggins valami klassz hosszabb felsővel.

12.. Combat vagy Ugg?

Combat :) de van egy Skecthersem, ami olyan, mint az Ugg :) persze jóval olcsóbb...és szerintem még jobb is. Bár vizes időben nem a legjobb viselet...ezért is inkább Combat, meg a ruhatáramhoz jobban passzol.

13.. Mit szeretsz a télben?

A Hóesést....


2013. december 10., kedd

Fashion & Beauty Style / Yin yang from the 80´s


Dream Shoes












Sleek - Oh So Special Paletta és még két kisérő kincsecske :)

Nah Hello!

Már épp lemondtam róla, hogy ma megérkezik a hőn áhított csomagocskám, amit napokkal ezelőtt rendeltem ismét a MakeUp plaza honlapjáról, amikor is éppen csengettek :) fél hétkor este és nagy meglepetésemre nemcsak valaki be akart jutni az épületbe, hanem megjött a csomagom! :) YEAH!!!

Nem ez az első Sleek paletta, ami a markomat üti. Eddigiekkel is megvagyok elégedve! Ezért is vártam az alkalmat, hogy újra legyen készleten nekik a híres neves, mindenki által maximálisan ajnározott Oh So Special nevezetű paletta :)
Igy amint volt egy kis pénzem folyamatosan csekkoltam az oldalt és kaptam az alkalmon! Megrendeltem végre! De ahogy az lenni szokott...más apróságok is belekerültek a virtuális kosaramba!
Méghozzá egy elf ferde szemhéjecset ( amire szükségem volt, ugyanis a régi eltűnt ?! ), illetve egy éppen akciós Sleek csillámos tus, Mojito (zöldes) színben. ( nemtudom miért, de ilyenkor télen imádom az ilyen csillámtusokat bevetni a nappali sminkemben is akár :) )

Az ecsetről annyit, hogy még nem volt alkalmam kipróbálni, de nagyon kellemes szőrből van...tapintásra abszolut jónak tűnik, szerintem jól felveszi a szemhéjpúdert és nem hullik. Szépen lehet vele dolgozni, satírozni. Olcsóbb kategóriájú ecset, de nekem ehhez a mindennapi használathoz tökéletesen megfelel.

Sajnos swatchokat nem készítettem, mert ez a kis perverz macska megint úgy összekarmolászott, hogy nem lenne gusztusos most ide feltöltenem képeket a kezemről/karomról :) de a googleba bepötyögve rengeteg kép jön ki :) talán jobbak is, mint amit én produkálnék.
Mindenesetre a  palettáról és a többiekről azért készítettem képet, amint izgatottan kiszagattam a csomagból őket :)
Nagyon örültem nekik, mit ne mondjak!
A színek a palettában tetszenek! Főleg a matt fekete, a barackos árnyalatok és a két selyemfényű rózsaszín.
A barnás színeket is biztos kifogom tudni használni, ugyanis mostanában kezdek barátkozni a nude azaz természetes színekkel! Eddig nem is volt ilyen palettám...mert mindig elvarázsoltak a kék, zöld és élénk lila árnyalatok. Most itt az alkalom, hogy kipróbáljak kevésbé feltűnő és színes sminkeket, amik talán finomabban kiemelik a természetes szépségemet! ( márhaegyáltalánvannekemolyan)

Nos íme készítettem pár fotót :
( véleményt még nemtudok alkotni, de biztosan be fog válni, mert már most nagyon tetszik és eddig minden Sleek termékkel megvoltam elégedve)