2015. január 27., kedd

My New ZARA Midi Skirt



Imádom ezt a szoknyát!
Fantasztikus a szabása, azthiszem főleg ingekkel, polókkal fogom hordani. 
A leárazott cuccoknál leltem rá, már csak ez az egy darab volt. Tetszik az öv rajta, illetve a színe is, mert olyan külöbleges éésss végre nem feketét vettem :)  Nem is értem magam, hogy eddig miért nem figyeltem a hasonló stílusú szoknyákat, mivel nagyon nőiessé varázsolják az alakomat. 
Mivel nemszeretem a mini, rövid ruhákat, szoknyákat, ezért ez pont megfelel az elvárásaimnak. 
Ez bizony rám várt! Boldog vagyok, hogy hazahozhattam :) úgyérzem ez olyan darab lesz, amit nagyon kifogok tudni használni a tél hátralevő részében, illetve tavasszal és nyáron is. 





Zara




2015. január 22., csütörtök

Yankee Candle Pink Sands - egy igazi mentál vakációs különlegesség





Az illat
Az élénk citrusok, édes virágok és a fűszeres vanília mesés keveréke egy egzotikus sziget atmoszféráját hozza el otthonába.







Nos....régóta kíváncsi voltam erre az illatra. Tart formájában csillapítottam is a kíváncsiságomat, és mivel bevált, ezért elérkezett az idő, hogy nagy gyertya formájában is szert tettem az illatra. 

Ódákat zengtek róla már hazai és külföldi blogokon is....folyamatosan nagyon pozitív és kellemes értékeléseket olvastam erről a termékről.

Nem véletlen :) 

Mivel egyszerűen mesés illata van, mégpedig azért, mert nagyon könnyed és lágy. Én nem mondanám hogy túlságosan erőteljesen tölti be a szobát, de azért lehet érezni, de nem okoz fejfájást, mint egyes illatok.....bár lehet azért érzem halványabban, mert miközben ég, én folyamatosan benn ülök és talán hozzászokom :) ha valaki viszont beszagolna kintről, annak lehet megcsapná az orrát...ez az egészen fantasztikus és egyedi illat. :) 

Olyan, mint az escada parfümök, talán azokhoz tudnám a legjobban hasonlítani....gyümölcsös...virágos, vaníliás, meglehetősen édes...mint egy finom  görögdinnyés cukorka, én legalábbis nagyon érzek benne egyfajta dinnyés, lágy édes illatot...

Szerintem ez a gyertya minden évszakban használható, ugyanis kellően egzotikussá tesz egy langyos nyárestét...de megfelelően kikapcsol és messzi, misztikus tájakra repít a hideg zord télben is :)

Ha lehunyom a szemem és fölé hajolok, akkor olyan édes finomság csapja meg az orrom, hogy rögtön tündérek jutnak eszembe...tudom ezt most nehéz így elképzelni, de nekem ez az odor kifejezetten a tündérekre, tündéres dolgokra, varázslatra, virágfüzérekre, csillogó szárnyú pillangókra, szeretetre, varázslatos mágikus lények lakta erdőre, unikornisokra, szentivánéjre emlékeztet :) 

Gyönyörű pink színű, talán kicsit csillog is a viasz az üvegben...mesés dekor kelléke lehet egy ízléses csajos szobácskának. A fény is, ami betölti égés közben a körülötte lévő teret, gyönyörű rózsaszín. 

Nagyon örülök, hogy megvásároltam és, ha elfogy, akkor biztosan újraveszem majd valamilyen formában és méretben. Engem meggyőzött. Mindenkinek ajánlom, aki szereti a lágyan édes, parfümös illatokat....akik a  frissebb, fásabb vagy fűszeres illatok rajongó, azok tetszését talán nem nyeri annyira el, bár szerintem ennek sem tudnak ellenállni. 





































2015. január 19., hétfő

Az illatos Jázminról és teájáról


Hetek óta rabja vagyok a jázmin teának. Én igazából levagyok döbbenve magamon, hogy eddig én miért nem vettem magamnak és készítettem ilyet, mert annyira, de annyira finom.  Ez lett a kedvencem. Többnyire fekete teát fogyasztok, de ez zöld és mégis nagyon ízlik.  
Ugye a jázminnak van egy jellegzetes illata, amit vagy szeretsz vagy ki nem állhatsz. Én speciel imádom. 
Van filteres formában is itthon tea, ami finom, de a legfinomabb a szálas tea, amit ugye a jázmin zöld tea esetében nem főzni kell, hanem 80 fokos vízzel leönteni és kb 3 percig állni, ázni hagyni ( hogy ne keseredjen be ), majd utána fogyasztani a világos színű, illatos teát. 
Bármelyik teaházban beszerezhetünk szálas jázminos zöld teát. Illetve volt, ahol láttam szálas fekete earl grey típusú teát jázminnal ízesítve is :) Többféle van és énis igyekszem mindet kipróbálni, megízlelni, mivel elég kísérletező szellem vagyok teák terén. 
A továbbiakban bemásoltam ide különböző weboldalakról egy kis ismertetőt a jázminról és a teájáról: :)
Remélem elnyeri a tetszéseteket és meghozza a kedveteket a kipróbálásához :)
Kellemes teázást!

A fenséges Himalájából származó Oleacea család mintegy 200 különböző fajból áll. Az illatos virágokat használják a buddhista szerzetesek a templomok díszítésére, isszák, mint aromás teát, és készítenek belőle szent vizeket.
Honos Indiában, Kínában, a Közel-keleten: innen terjedt el Franciaországba, Olaszországba a mediterrán vidékre, és végül Nyugat-Európán keresztül Angliába is. Ma a jázmin sok faja tenyésztett virág az egész világon. A jázmin név a perzsa yasmine szóból származik, ami azt jelenti illatos virág.
A keleti világban kedvelt leánynév a Jázminé, jelentése; isten ajándéka. A jázmin 10-15 méter magasra is megnő, ovális fényes zöld levelei vannak, szára négyoldalú, virágai általában fehérek, viaszosak, csillag alakúak.
A virágzás tavasszal, vagy nyáron zajlik, a virág az illatát éjszaka bocsátja ki, és a bimbók illatosabbak mint a virág. Illóolaj termelésre csak két faj használható; a Jasminum officinale és a Jasminum grandiflorum. Különböző földrajzi helyeken egymásól eltérő fajok élnek.
- Common jasmine, vagy Poet’s jasmine (Jasminum officinale) Iránban őshonos, illatos fehér virága az illóolajalapanyaga.
- Téli jázmin (Jazminum nudiflorum) kínai faj, magányos sárga virágai vannak.
- Arab jázmin (Jazmin sambac) a jázmintea készítéséhez használják. Indonézia és a Fülöp-szigetek nemzeti virága.
- Dél-Afrikai jázmin (Jazminum angulare) egy örökzöld kúszónövény, amely csak a partvidéki területeken él, és fehér virágai hármas csoportokban állnak.
- Spanyol jázmin (Jasminum grandiflorum) félig örökzöld, vagy lombhullató kúszónövény illatos fehér virágokkal, amelyek 2-3cm átmérőjűek.
A jázmin nem csak dísznövényként ismert, belőle készül a jázmintea és az aromaterápiában használatos sokoldalú illóolaj. A jázminteát Kínában már közel 700 éve készítik, és az egyik legnépszerűbb ízesített tea. Leggyakrabban zöld teából készül, a kiváló minőségű tealeveleket keverik az illatos szirmokkal.
jazmin
Így ötvöződik az antioxidáns hatású zöld tea számos pozitív egészségügyi hatása a jázmin édeskés aromás illatával, és nem kevesebb gyógyhatásával.
A jázmintea hatásai:
• Emeli az energiaszintet. és a növeli a koncentrációképességet.
• Erősíti az immunrendszert, segít a megfázás, és influenza elleni védekezésben.
• Csökkenti a stresszt.
• Csökkenti sok krónikus betegség kialakulásának veszélyét, mint például a cukorbetegség, szív-és érrendszeri betegségek, rák.
• Csökkenti a koleszterin szintet, zsírt éget, segít a fogyásban.
• Csökkenti az izom, és izületi fájdalmakat.
Az illóolaj készítésére leginkább a Jasminum officinalet használják. Hatóanyagai a benzoesav, benzaldehyd, benzyl-acetat, benzil alkohol, indol, cisz-jasmone, ceosol, eugenol, farnesol geraniol, linalool, nerol, nerolidol, terpineol, stb. Vessünk egy pillantást rá, hogy mit tartogat számunkra ez a tengernyi hatóanyag!
- Antidepresszans: kellemes illata oldja a szorongást, megnyugtatja az elmét, boldog romantikus gondolatokkal tölti meg, és az elégedettség érzésével erősíti a bizalom érzését.
- Antiszeptikus: összetevői a benzaldehid, a benzil-benzoát, a benzoesav, hatásos fertőtlenítő, baktérium-és gombaölő, valamint vírusellenes tulajdonságokkal bír. Külsőleg sebeken alkalmazva megakadályozza a fertőzést. Aki aggódik, hogy kelések, pattanások, sebek után hegek vagy foltok maradnak a bőrén, használjon jázmin olajat, amely terhességi striák kezelésére is alkalmas!
- Hatásos görcsoldó: asztmatikus görcsös köhögés esetén, különböző eredetű bélgörcsök, és görcsös fájdalmak esetén. 
Afrodiziákum:az indiai hagyományokban az esküvői szertatás részeként ezzel díszítik fel a menyasszonyt, a hálószobát, és permetezik be a hálószoba légterét. Segít kezelni a különböző eredetű szexuális problémákat.
-Köptető: segíti a váladék kiürülését megfázás esetén, és nyugodt alvást biztosít éjszakára. Csökkenti a rekedtség, gégegyulladás tüneteit.
jasmin
- Emmenagogue hatású; ez azt jelenti, hogy segíti a menstruáció lefolyását olyan nőknél, akik fájdalmas, szabálytalan ciklussal rendelkeznek. Megakadályozza a korai menopauza kialakulását, és kezeli a menstruációt kísérő egyéb kellemetlen tüneteket, mint a fáradtság, ingerlékenység, rossz közérzet, hányinger.
- Vajúdás alatt az a képessége, hogy növeli az energiaszintet és a boldogság érzését, erősíti a méhösszehúzódásokat miközben csökkenti a fájdalmat. Megkönnyíti és megrövidíti a szülést. Elősegíti a tejképződés megindulását és a szülés utáni depressziót is segít megelőzni.
Masszázsolajokban használva gyorsan csökkenti az izommerevséget, izomfájdalmat sérülések húzódások esetén.
- Nyugtató: gyorsan megnyugszik a test és a lélek, a pozitív konstruktív érzelmeket hozza elő a bosszúsággal, szorongással, haraggal szemben.
- Javítja a bőr rugalmasságát, nyugtatja a száraz irritált bőrt miközben a zsíros bőr ápolására is alkalmas.
A jázminolajat az éjszaka szedett virágokból állítják elő, a vízgőzdesztillációnál is kíméletesebb eljárással. 1 kg jázminolaj előállításához 1000 kg virágra van szükség, ami több millió virág betakarítását jelenti. A parfüm- és kozmetikai ipar kedvelt alapanyaga és létezik már belőle szintetikus változat is.
Aromaterápiás felhasználása aromalámpákban, párásítókban, masszázsolajokban, fürdőhöz keverve ajánlott. A jázminolaj nem érzékenyítő, nem irritáló, de mégis előfordulhat, hogy valaki érzékeny rá. A kismedencei szervek vérbőségét fokozza, ezért terhes nőknek nem ajánlott a használata! Az eredeti illóolaj nagyon drága, de pár csepp is elég belőle. Érvényes rá a mondás: a kevesebb néha több!

2015. január 17., szombat

Leárazások és + egy két jópofa hacuka!


Hello!

Az elmúlt hetekben, egész pontosan december 27. óta folynak a leárazások...
Régóta gyűjtögettem rá zsetont, hogy majd szépen betankolok a tetszetős darabokból. 
Nagyjából sikerült is megvásárolnom az égetően fontos darabokat. 
Cipőt/ táskát most nem vásároltam, ugyanis nem nyerte el a tetszésemet semmi....bár ruhák terén is elég visszafogott voltam, mert többnyire felsőket vásároltam. (nemtudommiértvagyokilyennagyingmániás)
Szerettem volna egy basic , csinos fekete magassarkút...de nem volt már 40 méretben olyan, amire igazából vágytam és kigondoltam magamnak...
Ismét nem meleg, kötött ruhákkal tértem haza, hanem olyan meghatározó, különleges darabokkal, amiket nyáron, tavasszal, ősszel is lehet viselni...és kombinálni. 
Már csak rá kéne venni magam, hogy legyen program is ezekhez a fasza kis öltözékekhez :)


Nem  mondom, hogy minden boltocskát bejártam és tüzetesen átnéztem de amiket netről kilestem magamnak, azokat meg is szereztem többnyire...természetesen most is, mint minden egyes alkalommal, eltudtam volna csábulni még megannyi dologra, mert ilyenkor halmokban teszik ki a cuccokat és sajnos mindig többet talál az ember, mint amit eredetileg betervezett :)
Vagy a fordítottja, amikor éppen nem találja azt, amit betervezett :))) 

Nekem egyébként ez a karácsonyi, és szülinapi ajándék is....mert én sosem kérek meglepetést meg ilyesmiket, hanem pénzt kérek, és akkor azt veszek amit akarok, ismerve magamat hétszentség, hogy nem jönne be, amit ők vesznek, ezért így okosan van megoldva :) bár anyától kaptam egy parfümöt, ami isteni és pont arra vágytam :) Hiába, legjobb édesanya :) 


Íme : 

Elsőként ezt a bársony ´´kimonót´´ vettem meg. Odavagyok a bársony cuccokért, illetve ennek tetszik, hogy virágok vannak hímezve arannyal a hátára és alul rojtok díszítik :)
Különleges darab. Szeretek ilyenekbe járni, főleg tavasszal és nyáron.  


Zara






Egyszerűen beleszerettem ebbe a sötétkék, csillámokkal díszített ruhába. Amikor ránézek egy pillanatra olyan misztikus érzés fog el, mintha magát a csillagos eget kémlelném. 
Gyönyörű, nagyon elegáns darab.  Olyan 80´s évek. 

Zara




Ez a ruha nem volt kérdéses számomra....Bársony :) és gyöngyökkel díszített a felső része....egyszerűen annyira különleges és egyedi. Kicsit bohém, de keletiesen elegáns is. 

Zara








Rózsás/virágos inget vadásztam egy ideje....mindenhol szétnéztem, de sehol sem találtam, illetve ahol volt, ott meg nem az elképzelésemnek megfelelő....de a Zarában rá akadtam erre és annyira csinos :) hogy elhoztam...fekete zakóhoz..kardigánhoz és fekete alsó részhez, szoknyákhoz fogom főként használni :)
A további két inget ugyanígy....mivel apró, bohém, virágmintásak és nagyon tetszik a fazonuk :)

Zara



Zara



Zara



Ez a fekete blúz nagyon megtetszett szintén, ugyanis van benne valami antik és kifinomult, ha a csipkére emelem a tekintetem...nem csak a nyakánál és a mellkas résznél van, hanem az ujjak vége is gyönyörű csipke mintával végződik.  Ha vajszínű lenne vagy fehér, akkor eléggé viktoriánus lenne :)


Zara




Nah ez a felső egy az egybe a gobelinekre emlékeztet :) imádom.
Amolyan vintázs stílusú.

Szeretem az ilyesmi felsőket, mert hűvösebb nyári estéken is jól jönnek, illetve tengerparti sétához....már csak azt kéne megoldani, hogy a közelben legyen tengerpart :)
Bershka 



Ha már fehér polo, akkor legalább ilyen jó cuccal az elején legyen...mert általában nemszeretem a  feliratos cuccokat, de ennek tetszik a kivitelezése, és a nyakrésze is.  Tudom hülyén hangzik, de erről a kézről benne a szemmel nekem a Faun labirintusa c. film egyik szörnye ugrik be :)

Stradivarius


Nah ennek sztorija van.....törökországban plázáztunk , amikor láttam egy csajt ilyen flitteres, csillogós kardigánban, ami bézs volt...és akkor ott az nagyon megtetszett. Le is fotoztam :) én a kis perverz....eldöntöttem, hogy mindenáron keresni fogok magamnak egy olyan csillogós pulcsit, vagy kardigánt...sztem kurvamód feltud dobni egy sima basic polot és farmert....

Nos a Camaïeu nevű boltban rá is leltem...volt pulcsi is és kardigán is...de mikor bevittem felpróbálni, akkor kiderült, hogy marha sápadt vagyok alapból és ez még egy vámpirnál  is jobban lesápaszt, tehát csalódottan tettem vissza a polcra, mivel borzasztóan állt....( nah ilyenkor azért utálom magam, hogy nemvagyok mediterrán típus ) viszont....volt feketeeeeeeeee:) ami úgy az én kedvenc színem. Nos ez érdekes módon jól állt....:))




Szoknyák terén nem állok jól...márpedig azért, mert voltak nekem jó szoknyáim, de egyrészt divatjamúlt lettek, másrészt eltelt jópár év és bizony a méretem S ről L re ugrott...ez így 3  4 év alatt egyébként drasztikusan...
Na és bizony úgy döntöttem magamba, hogy néha megengedem magamnak a csinos öltözködést...tehát muszáj volt rövidebb szoknyákat vásárolni...
Így találtam rá pl erre a kis szépséges darabra, amiben nagyon tetszik a virágminta és a beépített csipke :) ami természetesen feketeeeee...

Bershka 






Az ismerősöm kitalálta, hogy fázik és sürgősen pulcsit kell vennie....nos igy húzott be magával engem, szegény, ártatlant a Promodba és véletlen a nagy várakozásba erre a gyönyörű milka lila szoknyácskára leltem rá potom pénzért, ameddig ő hevesen próbálgatta a vastag téli pulcsikat a próbafülkében:) 

Promod


Hát nem elképesztően csodaszép a  színe?! Lilamániásoknak kötelező!



Annyira megtetszett ez a kis ruha, az egzotikus virágokkal és a fazonjával, muszáj volt elhoznom, utolsó darab volt L es :)

Mango 








Ez az ing olyan Én....már első pillantásra tudtam, hogy amint le lesz árazva, akkor meg kell kaparintanom, mert nekem ez a halálom ez a bohém minta :) mint egy tapéta vagy pizsama...álom :)

Mango



2 féle mintás leggingset is vásároltam leárazva a Stradivariusban :)
Ezek elég vékonyak, ezért tavasszal is fogom tudni őket hordani. ( már a mintájukat tekintve is )
Fekete és fehér polokkal tökéletesek lesznek ( mivel rengeteg fekete felsőm van főként.....:)) )
Ezért is választottam egybként, és mondhatni vadásztam már régóta mintás nadrágokra, mivel sok fekete nadrágom van, és nem akartam olyan ´´gyászhuszár ´´ lenni....

Stradivarius



Stradivarius



mintás kendő Stradivarius


Pull&Bear karkötő szett




Mango bohém nyaklánc  SZERELEEEMMM  ez új kollekciós darab!

Rögtön beleszerettem.
Törökben voltak sok ilyen ehhez hasonló, bohém, keleties...gipsys nyakláncok, de én hülye akkor ott nem vettem. Nos most ezt megláttam és azonnal elhoztam, mert egyszerűen imádom. Már csak fülbevaló és karkötő kéne ehhez hasonló...





Leopárdos öv, szoknyákhoz vettem főleg...és mivel öv téren elég rosszul állok. Azért.



Amik még nagyon tetszenek...de csak a próba fülkében voltak eddig rajtam :)
Oh bárcsak az enyémek lehetnének...brrüühühü :(