2014. február 27., csütörtök

´´Nagy´´Yankee Candle Haul :) River Valley, Garden Hideaway, Sandalwood Vanilla, Midnight Oasis, Midsummers Night and November Rain



 Nah Hello!

Pár napja ( hete ) ellátogattam a Yankee Candle oldalára és úgy éreztem be kell szereznem pár gyertyát, 1. azért, mert nagyon kivagyok fogyva...és 2. valami lelki felüdülésre vágytam. Mostanában nemvagyok túl jól lelkileg ( még mindig nem sajnos ) és ezért sok időt töltök begubózva, egyedül a cicámmal a lakásban... tévézés, filmnézés, olvasás, netezés, hiány...magány...vágyakozás...depresszió...stb...nah meg ugye az eddigi komor téli rosszidő is...de amúgysem vagyok egy csavargós fajta...inkább az az éjjeli sétálgatós magányos farkas....
Régebben sokat sétálgattam éjjel...a városban...tavasszal és nyáron...hmm...akkor még valahogy nemvolt olyan veszélyes...most már nem merném megtenni olyan könnyedén, mint régen :) Szval akárki nőnemű lény olvassa ezt, annak sem javaslom :) Nmtudom miért voltam olyan vakmerő...de talán most, hogy idősebb vagyok, már ezt is jobban átgondolom...vagy csak ellustultam :) 

Nah, de maradjunk az illatmániámnál. Gyógyíthatatlan vagyok! Amióta az eszemet tudom én igen nagy hangsúlyt fektettem az illatokra...legyenek azok parfümök, testápolók, elektromos illatosítók, autóillatosítók, szoba sprayk vagy gyertyák :) stb...
Én, aki mindig is a nagyon erős édes és fűszeres, vagy parfümös illatokat kedveltem....most is persze sikeresen begyűjtöttem 2 ilyen darabot, de a frisebb és virágosabb kategóriából is sikerült fellelnem pár terméket így beruháztam rájuk ezalkalommal. És nem bántam meg! Mint ahogy a Yankee Candlenél semmit sem eddig :)
Szépen rámentem a weboldalra és átfutottam az Outlet termékek listáját...
Szeretem az ilyen kis leárazásokat, mert jóval olcsóbban ( 40% ) van lehetőség hozzájutni a finomságokhoz.
Sokmindent betudtam volna dobálni a virtuális kosárba, de azért az árak még ígyis magasak...tehát vissza kellett fognom magam. ( gondolom ezzel nemvagyok egyedül )
Nem snassz, gyümölcsös, úgymond egyszerű  illatokra vágytam most, hanem fantázianevekre és eddig ismeretlen kategóriákra. 
Így esett a választásom a River Valley és a Garden Hideaway nevű illatokra, illetve egy régi kedvencre a Sandalwood Vanillara :) 
Ehhez választottam még egy díszes gyertya fedelet. Illetve amikor bementem az üzletbe, mert emailben kaptam értesítést, hogy megérkezett a rendelésem, akkor még becsúszott hozzám 2 tarts a Midsummer Night és a November Rain, és egy közepes üveggyertya  a Midnight Oasis is az Új tavaszi illatok közül, aminek már korábban próbáltam a viaszát és nemtudtam ellenálni :) ( most Valentin napra leptem meg magam vele ) 



Íme a csoportkép a szerzeményeimről :)




Az első termék ez a kis virágos, madaras korona, vagy fedél :) ami szerintem nagyon kedvező árban van most és olyan tavaszias, gyönyörűséges :) még eddig nemvolt ilyen koronám a gyertyáimra, mert nem találtam általam tetszetős darabra, de ez igazán megfogott :) 

Ez a leírás van róla a weboldalon :)
Yankee Candle® Illuma-Lid® korona
Ezek a kis fedők úgy lettek tervezve, hogy csökkentsék a láng körüli légáramlatokat. Egyszerűen csak helyezze az üveggyertyákra és a gyertya nem csak egyenletesebben fog égni, de az illat is nagyobb hatékonysággal terjed szét a szobában. Közepes- és nagyméretű gyertyáinkra használható.

Itt tudjátok megrendelni :) ( ameddig lehet kapni természetesen, mivel leértékelt termék és lehet kifutó darab is  )
http://illatgyertya.hu/outlet_termekek_54/kiegeszitok_tartozekok_126/bluebirds_illumalid_korona_262






Múltkor eléggé bevásároltam tartokból, és egy ugyanilyet is vásárolam, de hazavittem és odaadtam anyunak. ( ugye milyen kedves leánygyermek vagyok?!) :P
Anyucim imádja az ilyen, friss, fűszeres, mondhatni férfias jellegű illatokat. Nagyon tetszett is neki, így otthagytam, de telhetetlen voltam, mert énis vágytam egyre, ezért vettem magamnak ismét :)
Ugyanis ez az egyik kedvenc Yankee Candle illatom..
Egyszerűen imádom! FANTASZTIKUS! Remélem örökre megmarad ez az illat. ( kérlekyankeee)
Tiszta és pihentető. A pézsma és a Mahagóni adja az alapját...Ha szeretitek a férfiasabb illatokat, akkor ezt muszáj beszereznetek!
Egyszerűen imádom ezt az illatot.....muszáj szagolgatnom és szagolgatnom szüntelenül...Betölti az egész lakást...és megmarad az illata hosszan. Annyira különleges, hűs. Meglepően jól ellazít és eltudok aludni ebben az illatfelhőben, ha a hálószobában égetem :) Télen, nyáron, bármilyen évszak van, vagy napszak...
Dekor gyertyában, vagy kis üveggyertyában biztos fogok egyet venni majd  legközelebb!!
Tényleg olyan, mint egy misztikus, erdei szentivánéj :) és nagyon erőteljes...
És még egy pici kis dolog...ami csak lehet az én hülyeségem, de egyszerűen imádom a kis matricán a képet....mágikus éjjeli égbolt és hold, az erdőben...már maga a kis kép a matricán is olyan különleges :)
Gyönyörű dekor.  Én mindig kiszúrom és odafigyelek az ilyen kis részletekre...egyszerűen képtelen vagyok átsiklani rajta....fontos és megalapozza a hangulatát :) a színeket is olykor számításba veszem!
Igazi parfümös illat férfiaknak és nőknek egyaránt...
Nagyon tudom ajánlani!!!!!!!!!!

http://illatgyertya.hu/housewarmer_termekcsalad_66/tart_ok_72/midsummers_night_tart_770

Nem csak az illat fantázianeve miatt, ami megjegyzem fenomenálisan ellett találva, de az illat különlegessége, finom fűszeressége miatt is misztikát rejt magában....ezért mindig ilyen környezetet álmodok mellé....
Tündérek éjjele, vagy csillagos ég....




















Ezt az illatot még sohasem próbáltam...Mikor megillatoztam a csomagoláson keresztül, akkor is tetszett. Azt mondtam magamnak, hogy hozd el, mert ez a te illatod lesz ismét... Hasonló illatvilág, mint a fent előbb említett Midsummers Night...csak talán nem annyira erőteljesen fűszeres, inkább lágyabb....Természetesen ennek is friss, esős, férfias illata van.  Meg nekem pl hasonlít valami frissen mosott ruhára, mert én már használtam ehhez hasonló, finom öblítőket :) és kicsit lágyan dohos, vizes fa illaú, olyan friss, ködös, esős.  Relaxáltató hatású, erős illat, amit teljesen betölti a szobát...Én estére vagy késő délutánra tudom elképzelni ezt az illatot. Kellemes, örülök, hogy kipróbáltam, mert tetszik. Nyáron is használnám, mert  a tikkasztó hőségben ez egy nyári estén különlegesen hűsítő odor lehet. Nemtudom, hogy gyertyában megvásárolom e valamikor...mert vannak ettől erőteljesebb illatok...de egynek nemrossz választás!

http://illatgyertya.hu/housewarmer_termekcsalad_66/tart_ok_72/november_rain_tart_1663








Íme itt a harmadik állomás az illatok terén,és fogalmazhatok úgy, hogy nagyon beindultam ezekre a friss, pasis, parfümös illatokra :)
A következő termék a River Valley kis és közepes üveggyertya.
Ezt írják róla a weboldalon: Egy nyugodt séta a folyó mellett... a zsálya, a borostyán és a tölgy különleges keveréke....
Nos nekem pontosan apukám egyik finom aftershavjére emlékeztet...
Az is ilyen parfümös, friss, enyhén fűszeres...kellemes, sexis illat. Tiszta levegő, egy tóparti nagy házban...
Különleges, vizes, hűs illat ez is... Nemtudom ragozni jobban, egy istenifinom illat és kész :)
Nagyon nagy kedvencem..... azthiszem ez most kifutó termék :( hüpp hüpp...

http://illatgyertya.hu/outlet_termekek_54/nagy_uveggyertyak_55/river_valley_kis_uveggyertya_929

http://illatgyertya.hu/outlet_termekek_54/nagy_uveggyertyak_55/river_valley_kozepes_uveggyertya_930





Ahogy a gyertyán lévő fantáziakép mutatja, nekem is egy nyugodt, folyópart, völgy, hegyvidéki erdős friss tiszta táj jut eszembe erről az illatról...












A következő illat abszolút zsákbamacska volt nekem...mert azelőtt sohasem szagoltam meg. Sohasem láttam. Egyszerűen megfogott a színe és a kép rajta. És bizony csalós ez a kép rajta, mert egy kerti jelenet...de ez lehet frissen nyírt fű, locsolás utáni nedves föld, kerti virágok buja illatorgiája egy meleg tavaszi vagy nyári éjjelen....Szval nemtudtam mit fogok orrhoz kapni :) Ami azt illeti, nemvagyok a virágos illatok legnagyobb rajongója, de szeretem őket, ha éppen olyan hangulatban vagyok...lehet ez frézia, orgona,jácint, lonc, tulipán,rózsa, ibolya, nárcisz,szagosbükköny,bazsarózsa, jázmin, stb.. A kis édesség, kis kesernyésség, frisesség erőteljes virágillat,...abszolut egy zöld illatkategória ez a termék. Tavaszra/ Nyárra tökéletes. Könnyed, szerintem nem túl erőteljes illat. Virágboltot idéz bennem vagy egy viktoriánis stílusú üvegházat tele kis palántákkal....vagy olyan, mint amikor nyáron levágjuk a füvet késő délután és locsolunk a kertben, majd estefelé kiülünk pihenni és relaxálni ebben a buja tavaszi párában a hintaágyra és egy kedves családtaggal átbeszélgetjük a naplementét némi csésze tea mellett...

Amikor beleszagolok, akkor egy olyan kép is él a fejemben, hogy megyünk valami iskolai ünnepségre és a sok ember kezében lévő színes, nagy virágcsokrok illata megcsapja az orromat innen és onnan is...:) Egy ballagás...egy évzáró, egy anyáknapja...:)

Nos így tudnám összefoglalni, és összességében tetszik :) így nem akarom most februárban elhasználni...tartogatom a jobb időre :) és kíváncsian várom mennyire lesz erőteljes égetés közben :) de szerintem az lesz, mert beleszagolva és fülledt virágillat csapja meg az orrom :)

Azthiszem ez is kifutó termék :( ami azért baj, mert ezek most nekem beváltak...és megint bottal üthetem a nyomaikat :/ Váááá....utálom, ha megszűnik valami...( de remélem tévedek ) 

http://illatgyertya.hu/outlet_termekek_54/nagy_uveggyertyak_55/garden_hideaway_kis_uveggyertya_503

http://illatgyertya.hu/outlet_termekek_54/nagy_uveggyertyak_55/garden_hideaway_kozepes_uveggyertya_504




















A következő gyertya a Midnight Oasis, amit nem leakciózva vettem. :) Sajnos ez teljes áron volt, de megérte, mert imádom ezt az illatot is, és mindenképpen érezni akarom majd az elkövetkezendő hetekben a lakásban :) Mondhatni, hogy ez és egy másik a Valentin napi ajándékom volt :)
Viaszban már ezt is alkalmam volt ´´megkóstolni´´, és ez az illat is nagyon a szívemhez(orromhoz) nőtt.
Ezt is már a neve alapján tudtam hogy nekem ez az egyik kedvencem lesz :) no és a gyönyörű lila színéről már ne is beszéljünk :)
Az ezeregyéjszaka meséi, arab buja éjszakák, fűszeres bazársorok, keleti szőnyegek, arany kávéscsészék és édes finomságok, hüvős sivatagi szellő jut eszembe róla....
De maga az illat, férfias, fűszeres és parfümös. Édeskésen fűszeres...közepesen erőteljes illat.
A citrus és a szantálfa nagyon különleges párosítás....én a szantálfát erőteljesen érzem benne :) az egyik kedvencem...Mondhatnám azt is, hogy ez az illat a Midsummers Night orientális verziója :) amolyan....Dzsinnszag :)

http://illatgyertya.hu/housewarmer_termekcsalad_66/kozepes_uveggyertyak_68/midnight_oasis_kozepes_uveggyertya_1945

























Elérkezett, hogy az utolsó és egyben legeslegfinomabb gyertyáról is szó essen, amivel megleptem magam :)
Ez pedig nem más, mint a Sandalwood Vanilla, ami sajnos Outlet termék :(
Hmm....ha most igazán sok pénzem lenne, akkor vennék még, ameddig a készlet tart, mert annyira, de annyira különleges és elvan találva ez az illat, hogy az hihetetlen. Istenien betölti a szobát percek alatt...
Édes...enyhén fűszeres....füstölős....tejszínes...vaníliás...és a szantálfa...ami kissé kesernyés/fanyar....egyszerűen tökéletes kombináció ez az illat! Kicsit olyan indiai. Nemtudom miért, de nekem ez ugrik be róla...
Ellenállhatatlan. Egy meghitt...nyugodt dimenziót képes varázsolni körénk...Egzotikus! Melegebb és hidegebb időben is tökéletes ez az illat a lakásban :) Engem kellemesen álombaringat...pihenéshez, meditációhoz, szellemi ellazuláshoz....de különleges alkalmakra is bevethető ;) mert fantasztikus atmoszférát teremt. Lágyan oszlik el az illat, nem erőszakosan tömény.
Édes vajkrém egy lehelletnyi keletiességgel...mégis nőies és elegáns illat.
Abszolut kedvenc!!!! ( ami sajnos lehet kifutó termék :( )

http://illatgyertya.hu/outlet_termekek_54/nagy_uveggyertyak_55/sandalwood_vanilla_kozepes_uveggyertya_953






















Nos ők lennének az új családtagok :)
Nagyon örülök nekik és alig várom, hogy szépen lassan elkezdjem illatoztatni őket!
Nagyon remélem, hogy nem kifutó termékek, csak én értettem félre valamit :( vagy, ha valóban jól értelmeztem és azok, akkor valamikor még visszatérnek az életben a shopba, mert nemtudok betelni velük és nem akarom nélkülözni őket :) hiába is vannak mindig újabb és újabb illatok!!!!!!
Imádom a Yankee Candlet! A legeslegjobb termékek, amiket valaha próbáltam és jószívvel merem ajánlani bárkinek, aki igazi minőségi illatokra vágyik, ami nem illan el hamar, igen erőteljesen megtölti a szobát, akár tíz perc alatt...akármikor meggyújtja az ember, és nem utolsósorban nem sajnálja rá a pénzt, ugyanis az árak azért kicsit magasak, de én úgygondolom, hogy megéri befektetni rájuk, mert különleges és utánozhatatlan  élményben részesítenek...
Én most egy darabig nem leszek telhetetlen és visszafogom magam...elleszek egy darabig ezekkel a finomságokkal :) bár illatosgyertyából sosem elég!!!! Úgyhogy , amint lesz pénzem, és fogyogatnak majd , biztos, hogy fogok vásárolni újabb isteni illatokat...
Hiába....nemtudok élni illatosgyertyák nélkül! Azthiszem függő vagyok.....:P
Remélem tetszett a bejegyzés! Próbáltam gyönyörűséges képekkel szemléltetni és érzékeltetni, hogy számomra mit jelentenek az illatok, vagy mire emlékeztetnek, esetleg milyen hangulatot teremtenek :)

Ha van alkalmatok és az anyagiak is megengedik, akkor mindenképpen próbáljátok ki a termékeket!