2014. január 28., kedd

Új szerzeményeim az illatgyertya shopból : Yankee Candle Tart®-ok :)

Nah helllo!

Már megint...még mindig...ezután is...örökké :)

Annyira megszerettem és annyira beváltak, hogy nemtudok most szabadulni tőlük!
Szükségem van finomabbnál finomabb illatokra magam körül...a lakásban...miközben javában szűrkíti a hideg tél a mindennapjaimat. Ezekkel a csodálatos aromákkal teli viaszokkal egyik pillanatról a másikra varázsolhatok finom virágoskerti sétát, buja fűszeres sivatagi éjszakát, délutáni édes süteménysütést vagy akár egy friss esős reggelt a szobámba :) Attól függ éppen mihez van hangulatom...
Nemhiába szoktam rá ezekre a fantasztikus termékekre az utóbbi időben!
Ezúttal számomra új illatokat hoztam haza magammal az üzletből. Ez most pár hétre kifogja elégíteni az illatmániámat! :)

Lássuk az illatokat! :



Íme ittvan mindd a 12 illat, amit ma vásároltam! 


Champaca Blossom:  Nagyon kellemes vibráló gyümölcsös, egzotikus virágos illat. 



White Gardenia: erős, elegáns virágillat. Én nagyon szeretem a gardénia jellegzetes intenzív illatát.


Strawberry Buttercream: eper és tejszínhab édes, ínycsiklandozó keveréke. Mint egy epres krémes fagylalt..


Fireside Treats:  Nagyon különleges, édes, karamellizált cukros illat. Melegséggel tölt el és jókedvre derít.



Fluffy Towels: Nagyon friss tiszta illat. Frissen mosott ruha, öblítő, mosószer illata van. Nagy kedvencem. Illata belengi a lakást és olyan finom, mint amikor a frissen mosott puha ágyneműbe burkolózom :)
( levendula, citrom, alma, liliom )


Lake Sunset:  Volt egyszer már ilyenem, és nagyon bevált...annyira ellazít ez az illat, tényleg olyan, mint amikor a naplementét élem meg egy tóparti házban...volt egy hasonló illatú olajos tusfürdőm, aminek szintén sunset volt a neve...szval ez az illat, olyan ámbrás, pézsmás, keletiesen olajos, parfümös...romantikus..
Ez valóban egy romantikus gondolatokkal teli naplemente aromája...



Summer Scoop: édes krémes erdeigyümölcsös lágy fagylaltillata van. Áfonya,málna, eper, és tömény vajkrém illat...legszívesebben megenném :) tejszínhabbal és színes cukorkákkal a tetején!



Pink Sands:  kissé dinnyés,virágos, fnoman fűszeres és vaníliás , könnyed trópusi illat :) Egzotikus szigetet varázsol a lakásból :) Igazi rózsaszín csajos illat!


Black Coconut: Nagyon szeretem ezt az illatot. Enyhén fűszeres, kissé férfias jelleget kap ettől, de emelett kibontakozik belőle idővel valami édes, kókuszos, szantálfás illat. Ami egy igazán nyugodt és különleges naplementés este érzetét kelti a paradicsomban...



Pineapple Cilantro:  Nagyon üdítő, friss gyümölcsös illat, amelyben főként az ananász édes aromája a domináns, de érződik benne az édes kókusz és egy kis fanyar fűszeresség...koriander. ..különleges egzotikus illatcsoda.



Midsummer´s Night:  Nagyon tetszett ennek az illatnak az elnevezése....és arra számítottam, hogy valami nagyon mágikus varázslatos tündéres illat  lesz, de ennek ellenére ez egy nagyon hűvös, friss, erőteljes férfiillat...Nagyon tetszik, mert különleges. Kissé fűszeres...olyan, mint egy finom férfiparfüm vagy aftershave...a varázslatos szentivánéji erdő mágikus éterét idézi.  Buja jázmin, borostyán, kardamom.


Midnight Oasis:  Ez isteni. Kissé férfias illatra emékeztet...de van benne fűszeresség, édesség...a szantálfa...citrusok...olyan kellemes tea illata van szerintem. Orientális és szenvedélyes. Igazi hűvös fűszeres sivatagi szellő az ezeregyéjszaka meséiből....


A következő kiszemeltjeim: Lilac Blossoms, November Rain, Sweet Strawberry, Vanilla Chai, Beach Wood

2014. január 24., péntek

Yankee Candle Tag







Miért szereted a Yankee Gyertyákat?

Eddig még sohasem csalódtam benne.Sokféle gyertyát próbáltam már, de ezeknek az termékeknek van a legfinomabb illatuk és ezek a letartósabbak és intenzívebbek, amikkel valaha találkoztam.  Minden használatkor egy varázslatos világban érzem magam.

A poharas vagy az üveges gyertyákat kedveled jobban? Miért?

Az üveges gyertyákat... talán tetszik a formájuk...és ahogy le lehet zárni őket azzal a nagy kupakkal, és persze én utánna nem dobom ki, hanem tárolok bennük ezt azt...nagyon mutatós.

A mintagyertyákat vagy a tartokat kedveled jobban? Miért?

Mindkettőt szeretem...mindkettő praktikus, ha csupán kiszeretnék próbálni egy illatot először. De talán most azért választanám a mintagyertyákat, mivel annak fénye is van és ezáltal hangulatosabb :)

Melyik a kedvenc illatcsoportod:  Étel és fűszer ( Food & Spice) , virágos (Floral), ünnepi ( Festy ),  friss (Fresh) , gyümölcsös ( Fruit)?

Mindegyik csoportból próbáltam már illatokat....de valahogy, amikor kiváasztok egy illatot, akkor az szinte mindig a Fresh kategória egyik tagja :) tehát többnyire a Fresh, food and spice és floral kategóriában találom meg a kedvenceimet :)

Melyik az általad legjobban kedvelt méretű gyertyád? 

A közepes illatgyertya :) az nekem pont elég egy illatból, mert mire elfogy, addigra már vágyok egy újabb illatra...se nem kicsi, se nem túl nagy :)

Milyen gyakran vásárolsz a Yankee Candletől? 

Amikor megtetszik valami....vágyakozok valami után...éppen van pénzem rá és hangulatom hozzá.
Mostanában voltam tartokat vettem :) és szeretnék még betankolni belőlük így a tél hátralevő szobában kuporgós idők részére :) de meg kell jegyeznem, hogy én nyáron is imádok gyertyázni :)

Melyik a kedvenc illatod az aktuális szezonban? Miért?

A Midnight Oasis ( ez már az új tavaszi kollekcióbol van ) - szantálfa...nálam abszolut nyerő :)
A téliből a Snowflake cookie tetszett a legjobban. - finom édes volt, mint egy cukros vajkrémes süti.

Melyik a legkevésbé kedvelt illatod ? Miért? 

Hmm... azok közül, amiket eddig próbáltam nos...talán a  Sun & Sand nemtetszett annyira :(
Nemvolt kellemes...alig vártam, hogy elfogyjon...( kaptam és nem én vettem )
És talán a túl erős fűszeres karácsonyi illatok, mint pl a Kitchen Spice , illetve Spiced Orange...

Melyek a kedvenc illatú gyertyáid? Miért?

Soft Blanket ( isteni a borostyán benne és olyan nyugtató )
Garden Sweet Pea ( gyümölcsös virágos, akár egy escada parfüm :) jókedvet csinál )
Sandalwood Vanilla ( kellemesen misztikus számomra )
Baby Powder ( finom kis puha bébiszag )
Black Coconut ( egzotikus, fülledt, buja )
Vanilla Cupcake ( édes finomság, ha kikapcsolódni vágyom )
Midnight Oasis ( misztikus, keleties, szenvedélyes )
Lake Sunset ( mint egy parfüm...édes, sexy, és abszolut pihentető )
Vanilla Satin ( kellemes lágy vanilia illat, keverékekhez szeretem használni )


Melyik a kedvenc illatú Tartsod ( viaszod ) ? Miért?

Lake Sunset, Soft Blanket, Garden Sweet Pea, Vanilla Satin, Black Coconut, Baby Powder,  stb...

Szereted vagy szoktad mixelni az illatokat egymással? Ha igen, akkor mi a kedvenc kombinációd? 

Igen szoktam... mivel darabolva használom őket és mikor kis darabkák maradnak, akkor összekeverem őket... hihetetlenül finom egyvelegeket képeznek... pl paradise spice és vanilla satin, vagy vanilla satin és christmas rose,  lake sunset és baby powder, fresh cur roses és garden sweet pea, soft blanket és baby powder, vagy soft blanket és lake sunset, black coconut és sandalwood vanilla, midnight oasis és lake sunset, wedding day és beach flowers, ... stb...mindig, amilyeneket épp veszek..azokat gyakran keverem is:)

Van olyan illat, amit szerettél, de már nem lehet kapni? 

Igen, a Green grass - ilyen isteni frissen nyír fű illata volt, és Eggnog - ennek meg tojáslikőr, illetve Bunny Cake - ilyen finom vakjas krémes kókuszos sütemény, és Buttercream - édes vaníliás vajkrém, és a Coconut Bay - egzotikus kókuszos tejes illat.

Van olyan illat, ami még nem próbáltál, de szeretnél? 

Igen, a Pink Sands, Midsummers Night,  Bahama Breeze, River Walley, Nature Paintbrush,  Strawberry Buttercream,

Ki az a családban, aki szintén szereti a Yankeet és tudsz vele erről beszélni? 

Anyukám....meg szokott is venni nekem :) vagy Én neki.  Ő igazán értékeli a finom illatokat.

Mit égetsz éppen? 

Lake Sunset és Red Velvet






2014. január 18., szombat

My Fairy Nook Harem Boudoir and Yankee Candle Tart® Wax Melts


Nah elkapott valami, és úgy döntöttem lefényképezem a szerény kis otthonomat...
Tényleg nem egy nagy szám, dehát sajnos ez nem a sajátom, csak ideiglenesen foglaltam el!
Mindezek ellenére én szeretem magam otthonosan érezni, akárhol is vagyok és akármeddig is vagyok ott...tehát ezt a kis szobácskát is berendeztem a saját ízlésemnek megfelelően!
Lehet, hogy kissé csicsás és zsúfolt, de én pontosan ezért érzem magam rettentően kellemesen ebben.
( egybevanazegész, mivel amerikaikonyhás kis lyukacska )


Íme először is az ágyam....

 Feledtébb kedvelem a különféle hangulatvilágításokat, amelyektől tündérfényben pompázik a szoba, illetve még mutatós is.  Ezt a piros csillagos égősort az Ikeában vettük, nekem nagyon megtetszett...már ott elképzeltem, hogy ez rendkívül passzolni fog az ágyam fölé :) így jött velem haza...

Rózsák:  az egyik kedvenc filmem a Szentivánéji álom, amiben a tündéreklakta helyeken rengeteg gyönyörű virágfűzér látható...nos beleszerettem és énis valami hasonló dizájnt szerettem volna kialakítani a szobámban, hogy úgyérezzzem egy igazi tündér vagyok...:)
Ezeket a rózsákat, virág füzéreket egy kinai kis vegyesboltban vásároltam. Gyönyörű színekben volt még...kisebb nagyobb...hosszabb....rövidebb....
Szerintem egyáltalán nem csicsás...pedig régebben nem rajongtam a művirágokért, ez most mégis megfogott szerintem eléggé ízléses a maga módján és kielégítette a diszítési vágyaimat is.
Van még a falon kép...egy hammamról, illetve álomfogó...hastáncoskellék csillogó aranypénzekkel, illetve legyezők, amiket spanyolországban vásároltam. Mindemelett az ágyon vannak még plüssállatkák itt ott megbújva, illetve megannyi párna,mivel sok párnával tudok csak aludni :)


Íme az ágy melletti kis asztalka...amire bőven pakolgathatok...
Vannak itt aktuális könyvek, amiket olvasgatok, illetve az egyiptomi fáraós párologtatóm, hangulatlámpák és kis dobozkák telis tele csecsebecsékkel és édességgel, ha nassolni támad kedvem :)


Az egyik kedvenc lámpám ez a kagylós...még horvátországban vettem. Imádom. Olyan sejtelmes fényt ad, ezzel szoktam elaludni, ugyanis nem rajongok a sötétségért, valaminek égnie kell és ez pontosan annyi fényt áraszt, amennyire szükségem van egy kellemes álombamerüléshez.





A pipereasztalkám:
Van itt minden... parfümös üvegcsék, sminkek, ékszerek, ládikók, dobozkák....


 A nyakláncaim.... ( először nem rajongtam a gondolattól, hogy ide kiaggasszam őket, de így sokkal átláthatóbb, mert tudom, hogy mim van és mikor melyik passzolna az aznapi öltözékemhez )


Nagyon kedvelem az efféle keleties dísztárgyakat...gyűjtöm is, van már belőlük egy pár :)
Csodalámpák, füstölőtartók, tea kávé kiöntők....mindenféle jöhet, ami a mesés keletről származik :)


Picit poros bocsi.....:))) de így igazán régies hatást kelt :))









Tündérbaba :) egyébként hajcsat...


Aladdin Vizipipám...ékszertartó boksz... muszlim imaszőnyeg a falon...


Piros Rózsa csokor a konyhai pulton díszeleg... ( még terveim vannak vele )


Az én hőn imádott gyönyörű pávám :) csíptetni lehet bármihez, amit díszíteni szeretnénk vele...
Még régebben vásároltam egy Terebessben azthiszem :)


Törökországban vásárolt sálam....
Most éppen letakartam vele a fülbevalóimat, de egyébként bolerónak használom...



Iszlám imák és szent szavak... :) Istambulból hoztam őket, hogy áldással legyenek rám, ezért az ágy fölé akasztottam őket...





Álomfogó...



És íme a fürdőszoba:
Ebből is tündérkuckót csináltam :)
Sokkal jobb így tisztálkodni és időt tölteni a fürdőszobában, hiszen úgy érezhetem magam, mint egy igazi tündérhercegnő... kellemes atmoszférát teremt idebenn...











Ilyen mikor hangulatfényben úszik a szoba!
Általában ennyi a max fény, amiben időt töltök...az erősebb már zavarja a szemem és fejfájást kapok tőle!
Ez viszont tökéletesen elég és rendkívül nyugtató.

Háremfátyolsátor :)



 Kék lagúna :)






Yankee Candle Tart® 



A fentieket anya vásárolta nekem, ezeket lenn pedig én jómagam :)
Egyszerűen fantasztikusak ezek az illatok!
Tartósak, kellemesek, erőteljesek, különlegesek.
Egy tart 360 Ftba kerül és többször is lehet használni :)
Eddig mániám volt a gyertya...és mindig gyertyákat vásároltam a yankeenél, de most rászoktam ezekre a viaszokra és csodálatosak!

Az Illatokról röviden: ( amiket eddig próbáltam )

Christmas Rose:  intenzív erős tömény rózsaillat, ahhoz tudnám hasonlítani,mint amikor belépünk egy virágboltba és megcsap az a fülledt nedves nehéz rózsás levegő. ( persze ez töményebb)  Van benne valami savanykás, kissé pikáns, a leírásban fenyőt említenek, de én nem kifejezetten fenyőt érzek :) nekem nagyon tetszik.

Fresh Cut Roses: ez már egy lágyabb illatú rózsakeverék. Mintha egy rózsakertben sétálnánk...finom fuvallat.
                             Kissé hasonlít az YSL Paris nevű rózsás parfümjére.

Paradise Spice:  nagyon finom édes banános fűszeres illatkeverék. Lehet benne érezni a finom lágy puha érett édes banán illatát és a fűszerek finomak kivehetők...fahéjas szegfűszeges elegy. Nagyon pikáns és lehet furcsán hangzik, de én christmas rose-al kevertem össze, és valami isteni illatkavalkád született belőle.

Vanilla Satin: Nagyon finom, enyhén édes vanília és szantálfa illatú. Olyan mint egy finom öblítő. Friss, tiszta, klasszikus visszafogott illat.

Garden Sweet Pea: Véletlen vásároltam ezt az illatot, és milyen jól tettem. Ugyanis ez egy nagyon kellemes virágos, gyümölcsös elegy. Mintha egy escada parfüm lenne. Intenzíven árasztja el a szoba levegőjét a benne keveredő barack és szagosbükköny, frézia, és talán rózsa...és egyéb virágok illata. Nagyon tetszik.


Soft Blanket: Gyertyában ez az egyik kedvencem. A borostyán és a vanília miatt. Isteni gyanta illata van és mégis friss egy csipetnyi citrusossággal meghintve. Igazán kellemes atmoszférát tud teremteni. Tényleg ahogy a neve is mutatja, mintha egy puha takaróba bugyolálnánk magunkat, úgy vesz körül ez a friss, tiszta és kifinomult illat.


Beach Flowers: Nagyon intenzív isteni virágillat. Mintha egy kellemes langyos szélfútta virágoskertben állnánk éjjel...amikor felerősödik a virágok illata. Balzsamos tubarózsa, fanyar lilom és kesernyésen édes jácint keveréke.

Wedding Day:  Amikor megszagoltam nagyon megfogott benne valami...és égetés közben is. Kellemes parfümös, rózsás, gyümölcsös illat. Olyan letisztult és nem émelyítő egyveleg. Elegáns illat.

Lake Sunset:  Ez az illat az egyik kedvencem. Abszolut olyan,mint egy parfüm...nemkifejezetten egy tóparti naplemente jut eszembe róla...de találó és romantikus név. Az illat maga is nagyon romantikus és nőies.
Pézsma, barack, és parfüm....ha lenne ilyen parfüm, akkor magamra fújnám :) Isteni.


Snowflake Cookie: Meglehetősen édes. Cukros, vajas sütemény. Tömény vanília és tortaillat. Mintha valami krémes marcipános édességet sütöttünk volna úgy lengi be a szobát :)






Egy elektromos légfrissítőm is van!
Régebben a Home sweet home  fűszeres tea illat volt benne, de elfogyott és vásároltam egy új illatot. Nagyon nehéz volt, hogy melyiket is hozzam el....vacilláltam a szagos bükköny, a fahéj, vanília és babapúder között. Végülis a babapúdert választottam.
Nagyon régóta halasztgattam már a babapúderes gyertya megvételét, így azt mondtam magamnak, hogy most válasszam ezt, hiszen már oly régóta áhítoztam ezután az odor iránt :)
Nem bántam meg! Nagyon lágy, kellemes, gyengéd, tiszta, visszafogottan édeskés púder illata van.
Remekül illik a fürdőszobához. Maximumra szoktam tekerni, és még így a legerősebb fokozaton sem hivalkodó az illata...







Én...


Ezt a könyvet ismét a karmám kaparintotta meg, az utcán, egy használt könyveket árusító, aranyos bácsitól teljesen véletlenül :) Aki olyan kedves volt, hogy 200 Ft ért adta el nekem..... Még többet is megért volna...
Gyönyörű és érdekes könyv, amolyan arab kámaszútra :) Pont nekem való ;) orientális szenvedély...


Picim pihenget a flamingós székében :)


Én és Sultan Pipike Azraq :)


Sahlab és hangulatfény: az esti kikapcsolódásom :)