2015. február 26., csütörtök

Yankee Candle Grand Bazaar Collection : Moroccan Argan Oil , avagy a Hárem illata



Szijasztok!

Nagy örömmel jelenthetem be, hogy végre megérkezett magyarországra is az általam hőn várt Grand Bazaar illat kollekció. 
Mivel keleties, orientális illatcsapatról van szó, ezért nem volt kérdéses, hogy megszerzem magamnak valamelyik illatot. 
A kollekcióból 3 illatú, nagy méretű üveg gyertya található meg nálunk. Jólett volna, ha tartok és kisméretű gyertyák is érkeznek, ( hogy tudjam tesztelni olcsóbb formában az ilaltot, ha esetleg mégsem váltaná be a hozzáfűzött reményeimet ) de csak nagy üveggyertyák vártak, mikor betoppantam az üzletbe.Nos nembaj, gondoltam, mert így  majd az általam választott legfinomabbb illatot sokáig élvezhetem.

Mind a 3 illatot többször megszaglásztam....eredetileg az Oudh Oasisért indultam, mert így netes leírás és kép alapján nagyon tetszett :) nem mondom azt, hogy nemfogom megvásárolni, de cseppet várat magára még ez az akcióm, ugyanis eredeti tervem ellenére, mégis egy másik illat fogott meg a legjobban. Mégpedig a Marokkói argán olajos. 

A harmadik illat a tömjén....ami finom finom, és elég erőteljes is úgy gondolom így szaglás alapján, de mivel nekem van itthon rendes tömjénem...ezért nem akartam beruházni egy majdnem ugyanolyan, csak leheletnyit parfümösebb változatú illatra gyertya formában. 

Az oudh oasist is majd szeretném megvásárolni mindenképpen, mert nem hagy nyugodni :) nem emlékszem már pontosan az illatra, de kicsit fűszeresebb orientálisabb, erőteljesebb a többinél, természetesen tudom, hogy égestés közben is más odor fog felszabadulni...az majd egy másik fejezet lesz. 
Így hosszas vacillálás után megsúgtam az Oudhnak, hogy legközelebb Ő jön majd, de most elhozom a Marokkóit. :)


Nos..most pedig ejtsünk pár szót az általam becserkészett illatocskáról...a weben így jellemzik: 
Az illat
Egy csipetnyi pacsulival és szantálfával az argánolaj egzotikus aromája egy igazán egyedülálló hangulatot teremt.

Tudom, hogy létezik egy csomó szépségápolási termék argán olajjal...szégyen vagy nem, de még sosem próbáltam...a hajamnak úgyis kell extra adag ápolás, úgyhogy amennyiben azoknak az argán olajos termékeknek is hasonlóan elbűvölő illatuk van, akkor befogok szerezni magamnak belőlük. 

Ez a Gyertya valami álom. 
Különleges illata van a szó szoros értelmében...
Mikor az orromat beledugtam a yankee tetejébe ( ugyanis úgy érdemes őket megszaglászni, hogy nem a gyertyát szagoljátok, hanem a kis üvegtetőt...akkor lesz finom egyvelege az illatnak ) tehát azonnal az érzékeimig hatolt a mesésen édes...mégis keleties, kicsit egzotikus, balzsamos illat. 
Úgyis fogalmazhatnék, hogy az 1001 éjszakai meséinek illata és abszolút megteremti a mesés kelet atmoszféráját az otthonunkban.

A szantálfa és a pacsuli édes egyvelege betölti a szobát, de nem fájdul meg tőle a fejem, nem túl erős, mégis finoman lehet érezni, ahogy lágyan körbeleng...pl egy ilyen zord, sötét, hűvös esős napon...amikor az ember a lakásban teázik kell, hogy valami elrepítse egy egzotikus helyre...

Mivel már tudhatjátok rólam, hogy egy ilyen elvont fantáziadús lényecske vagyok, így én amikor behunyom a szemem, akkor úgyérzem az illat hatására bevillan egy olyan kép, hogy a balzsamos meleg nyári naplementén egy arab bazárban sétálok...mindenhol szőnyegek, fűszerek...gyümölcsök...színes kelmék...arany és réz edények...majd egy kis parfümolajokkal telerakott odú elé toppanok, amiből felém árad ez a fantasztikus illat. 
Én így tudnám jellemezni legjobban...
Szerintem ez a kollekció legfinomabb illata. Én parfümben is elfogadnám.
Szerintem a háremekben lévő Hamamokban, ahol a nők tisztálkodtak, pontosan ilyen illat lehetett...a meleg gőzben...illatos olajokkal kenegették magukat, bőrüket, hajukat. 
Egy hete égetem ezt a gyönyörű karmazsin színű gyertyát és sajnálom, hogy csak limitált kollekciós darab. Ajánlom , ha tehetitek, akkor feltétlenül szerezzétek be, nemfogtok csalódni benne. 


És íme a képecskék a gyertyámról, illetve pár kép a hangulatról :)



































2015. február 22., vasárnap

Rendelés a makeup plázától.......

Nah hello!

Ismét egy hosszabb kihagyás után jelentkezek újra, mivel a gépem elég huzamos ideig szervizben volt, nem kecsegtettek túl jó hírekkel, de ezúttal még meglehetett menteni. Két napja egyébként kiesett a billentyűzetből a B betű :)))
De térjünk rá a lényegre, ami ezúttal sem más, mint egy rendelés :) és a jól megszokott kis webhelyemről, a makeup plázától természetesen. A szükség vitt rá...de olyan jó néhanap egy kis kényeztetés...és aztán izgatottan várnia postást, hogy hozza már a cuccot :)




Szükségem volt szempillákra, mivel az utolsó rendelést kb szeptemberben követtem el és szépen el is használtam az akkor rendelt pilláimat. Nagyon bevált ez a Red cherry márka. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki még nem próbálta, de jó minőségű, tartós, szép természetes pillákra vágyik :)
Ezúttal Ardellt is rendeltem 3 at. Remélem ők is befognak válni. Azonnal elnyerte a tetszésemet mindegyik darab, amikor megpillantottam őket. Pont ilyennek gondoltam őket élőben is :)
Én elég extrém vagyok, minél hosszabb, annál jobb, illetve számomra ezek a formák állnak a legjobban a szememhez és a sminkelési stílusomhoz.  Meseszépek és spirálozással még szebben mutatnak.  Én minden használat után megtisztítom őket és így szépek maradnak, hosszú ideig lehet használni őket. Én akár hetekig is szoktam egy párt használni, vagy hónapokig, szinte napi szinten :)












És voilá...a Beauties Factorycskák :)
amikről már egyszer réges régen írtam itt a blogon...
Büszke vagyok magamra, mert sikerült megállnom, hogy ne rendeljek mindenféle, kéket, zöldet és lilát :)
Sóvárogtam jó pár szín után persze, ugyanis egyáltalán nem drága egy mono és temérdek csodálatos szín van belőle, bár a neten a mintaszínek szerintem picit eltérnek az eredetitől...árnyalati különbség lehet...ezért félve, de rendeltem pár natúr és jól kihasználható színt, hogy mégis meglássam mennyire pigmentáltak, allergizálnak...használhatóak...Nos csináltam velük sminket és megfelelő szemhéjalappal teljesen jó minőségűeknek mondhatom őket, leheletnyit porzik némelyik, de megfelelő ecsettel és technikával szépen építve nincs velük gond. Nem irritálták a szemem...és nagyon tartósak is voltak. Ennyi pénzt simán megér, biztosan befogok még szerezni pár színt a közeljövőben...


Az egyik fehér sima selyemfényű, nagyon szép, satírozáshoz és szemhéjcsontra és szemzugba tökéletes.
A másik halványan rózsaszínes , ha rávetül a fény...különleges, más színekre téve is gyönyörű.
Két arany van, amelyek csak árnyalatban különböznek, az egyik antikabb a másik élénkebb.
Illetve egy kávészín és egy gyönyörű barack, vagy lazac...nemtudom :)











Ez a rikitó kék tus és szempillaspirál egy őrület, amit most nem hagyhattam ki.
Nem tudom megmagyarázni észérvekkel, hogy miért rendeltem meg... egyszerűen csak tetszik a szín és gondoltam hátha valamikor hozzáfogok nyúlni, hiszen annyira különleges rikitó kékre pingálni a szemünket nem?! :) Ha valamikor úgy döntök, hogy kék tündérnek sminkelem magam, akkor jól fog jönni...mellesleg a szőke hajhoz és fehér bőrhöz meglepően jól áll szerintem...